cashhulp voor afghaanse vluchtelingen

In Afghanistan wisselen oorlogen en conflicten elkaar al decennialang af. Miljoenen Afghanen leven in bittere armoede en hebben honger. 29 miljoen Afghanen zijn afhankelijk van humanitaire hulp. Stichting Vluchteling komt in actie.

De Afghaanse bevolking heeft enorm te lijden onder honger, armoede en onveiligheid. Recente droogte en plotselinge overstromingen hebben landbouwgrond verwoest, waardoor veel Afghanen gedwongen waren werk te zoeken in buurlanden om hun gezin te onderhouden. Onlangs zijn grote groepen Afghaanse vluchtelingen gedwongen teruggekeerd uit Pakistan en Iran, waardoor de druk op basisvoorzieningen en werkgelegenheid nog meer is toegenomen.

Cash ondersteuning voor de grootste noden

Samen met onze partner People in Need bieden we meer dan 1.000 gezinnen cashhulp voor de eerste levensbehoeften. Die hulp is bedoeld voor terugkerende vluchtelingen en voor gastgemeenschappen.

STICHTING VLUCHTELING BIEDT HULP

Om de oorlog te overleven en weer verder te kunnen kijken dan de dag van morgen, krijgen vluchtelingen met steun van Stichting Vluchteling onderdak, ondervoedingshulp, veilig drinkwater en medische zorg. Daarnaast is er ook hulp op maat via contant geld. Dankzij deze vorm van hulp kunnen kwetsbare Afghanen zelf bepalen wat ze het hardst nodig hebben.

In totaal krijgen bijna 10.000 mensen in 68 dorpen in Afghanistan financiële steun om zelf voor hun benodigdheden te kunnen zorgen, en hun leven weer in eigen handen te krijgen.

Van het geld kon ik direct bloem, olie en bonen kopen en heb ik een bedrag opzijgezet voor noodgevallen. Jullie steun had ik echt keihard nodig.

Mohammad Tahir (38)

Over Afghanistan

De bevolking van Afghanistan lijdt onder jaren van conflict, natuurrampen, honger en armoede. Sinds de machtsovername van de Taliban wordt er minder gevochten, maar het land blijft onveilig. Meer dan de helft van de bevolking is afhankelijk van hulp. Sinds 2012 werkt Stichting Vluchteling in Afghanistan.


Stichting Vluchteling
English
sluit