Een muzikale ode aan de vrede

21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Op deze dag brengen Stichting Vluchteling, het Nederlands Blazers Ensemble en TivoliVredenburg een ode aan de vrede om te laten zien dat vrede niet vanzelfsprekend is.

Een optreden van het Nederlands Blazers Ensemble in TivoliVredenburg

Samen vieren we de vrede

Het Nederlands Blazers Ensemble brengt op dinsdag 21 september een veelzijdige voorstelling in TivoliVredenburg met gastartiesten die recent of al langer geleden zijn gevlucht uit oorlogsgebieden van over de hele wereld. Samen vieren we de vrede op een bijzondere avond vol muziek die ontroert en verbindt.

Op deze avond nodigt het Nederlands Blazers Ensemble vluchtelingen uit op het podium. Via het grote scherm maken gevluchte muzikanten vanuit verschillende conflictgebieden onderdeel uit van het concert. Als publiek sta je zo direct in verbinding met het leven van mensen op de vlucht, en ervaar je hun creativiteit, muzikaliteit en doorzettingsvermogen.

Illustratie van twee jongen die gitaar spelen voor een tent
© Moayad Alhariry

Tsjaad

Zes zangeressen en een toetsenist, gevlucht uit Soedan, verblijven nu in kamp Farchana in Oost-Tsjaad. Hun muziek gaat vaak over thuis. Ze spelen traditionele muziek, wat de pijn van wat ze hebben meegemaakt verzacht.

Irak

Muziekschool Khanasore biedt kinderen in Sinjar een plek van ontspanning, blijdschap en hoop. Muziek helpt hen jaren van geweld en trauma te verwerken. Alumni treden op met een folklore lied waarin een man lovend over zijn vriendin zingt.

Curaçao

Zanger José Villasmil Paredes treedt samen met pianist Enrico Enriquez op. José is in 2013 naar Curaçao gevlucht, nadat hij in zijn thuisland Venezuela door het politieke klimaat zijn werk verloor. Hij mist zijn familie enorm.

Dag van de Vrede belangrijker dan ooit

Het Nederlands Blazers Ensemble, TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling vinden dat de Dag van de Vrede meer aandacht verdient en spannen zich samen in voor een uitgebreide viering.

We hebben een meerjarige samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble om via haar concerten aandacht te vragen voor de miljoenen vluchtelingen in de wereld.


Stichting Vluchteling
English
sluit