Giro555 in actie voor slachtoffers Midden-Oosten

De samenwerkende hulporganisaties openen Giro555 om noodhulp te verlenen voor de slachtoffers van het toenemende geweld in het Midden-Oosten.

Het toenemende geweld in het Midden-Oosten heeft een ongekende humanitaire crisis veroorzaakt. Mensen zijn afhankelijk van hulp om te overleven. Velen van hen zijn gedwongen te vluchten en zijn alles kwijtgeraakt. Er is dringend behoefte aan medische zorg, voedsel, onderdak en psychische hulp. De nood is hoog en hulp is dringend nodig. Daarom openen de samenwerkende hulporganisaties vandaag Giro555 voor een nationale actie.

Met het geld dat naar Stichting Vluchteling gaat, bieden we samen met onze partners hulp aan mensen in Libanon en Syrië:

In Libanon is ruim een miljoen mensen op de vlucht geslagen, daarvan zijn meer dan 200.000 mensen gevlucht naar Syrië, waar het nog steeds onveilig is. Een land dat zelf geteisterd wordt door oorlog en de nasleep van de aardbeving. Daar wacht ze weinig.

In Syrië zijn we al sinds jaar en dag aanwezig met noodhulpverlening. We onderzoeken hoe we in het noordwesten mensen die uit Libanon gevlucht zijn kunnen opvangen en helpen. We monitoren hun behoeften nauwlettend.

Kom nu in actie

Giro555 is open voor alle slachtoffers van het geweld in Libanon, Gaza, de Westelijke Jordaanoever, Israël en Syrië. Er is dringend behoefte aan medische zorg, eten, onderdak en psychische hulp.

Doneren kan via giro555.nl, of via IBAN NL08 INGB 0000 0005 55 onder vermelding van ‘Midden-Oosten’. Geef nu!

Stichting Vluchteling onderdeel van Giro555

Giro555 is een samenwerking van tien hulporganisaties, waaronder Stichting Vluchteling. Samen zamelen we geld in om hulp te bieden bij grote rampen, zoals het huidige conflict in het Midden-Oosten.


Stichting Vluchteling
English
sluit