Giro555: ruim 15 miljoen opgehaald voor het Midden-Oosten

Met de Giro555-actie voor de slachtoffers in het Midden-Oosten is ruim 15 miljoen euro opgehaald. Met dit mooie bedrag kunnen de hulporganisaties hun noodhulp flink opschalen. Het gaat om een voorlopige eindstand: er kan nog steeds gedoneerd worden.

Op de nationale actiedag wordt de voorlopige eindstand van de Giro555-actie bekendgemaakt in Beeld&Geluid, Hilversum.

Het bedrag zal verdeeld worden onder de tien hulporganisaties die deel uitmaken van Giro555. Die zullen het besteden aan drinkwater, voedselpakketten, medische hulp, matrassen, dekens en warme kleding om de koude wintermaanden door te komen. Om trauma op lange termijn tegen te gaan, zal psychosociale zorg gegeven worden aan kinderen en families die kampen met angst en extreme stress.

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, reisde van 11 tot en met 16 oktober naar Libanon. Zij trof een land in ongekende humanitaire crisis. De 1,2 miljoen mensen die op de vlucht zijn geslagen, zijn halsoverkop vertrokken zonder iets mee te kunnen nemen. Zij verblijven bij familie, kennissen, op opvangplekken waar het ontbreekt aan voorzieningen, of op straat. “We hebben geen dag te verliezen,” zegt Ceelen, “we moeten nu helpen.”

Stichting Vluchteling is actief in Libanon en Syrië en biedt onderdak, water, voedsel, cashhulp, medische hulp en psychosociale hulp. Met het bedrag dat Stichting Vluchteling ontvangt uit de actie, zullen wij onze noodhulp opschalen in samenwerking met onze lokale partners.

Nederland, bedankt!

Wij zijn ontzettend dankbaar voor iedere gift. “Iedere donatie helpt onze hulpverleners om een verschil te blijven maken in de levens van mensen in het Midden-Oosten”, aldus Harm Goossens, actievoorzitter van Giro555.

Geven is nog niet te laat

Het is nog niet te laat om te geven. Hoewel de nationale actiedag voorbij is, kun je nog steeds doneren voor de slachtoffers in het Midden-Oosten. Help je mee?


Stichting Vluchteling
English
sluit