Stichting Vluchteling opent GIRO999 voor noodhulp aan Libanezen op de vlucht

Honderdduizenden mensen uit Libanon zijn de afgelopen dagen op de vlucht geslagen voor Israëlische luchtaanvallen. De noden nemen in rap tempo toe. Stichting Vluchteling is begonnen met noodhulpverlening en opent Giro999 voor giften.

Een grote verkeersopstopping richting Beiroet doordat Libanezen massaal proberen Zuid-Libanon uit te vluchten.
© Mahmoud ZAYYAT / AFP

Honderdduizenden mensen in Libanon hebben alles achter moeten laten en proberen naar de hoofdstad Beiroet en het noorden van Libanon te vluchten. Daar hopen zij veilig te zijn voor het geweld dat losgebarsten is tussen Hezbollah en Israël. Logeerkamers van familie lopen in een rap tempo vol, de Libanese overheid stelt scholen ter beschikking aan de vluchtelingen, maar daarmee zijn de problemen verre van opgelost. Er is een groot tekort aan onderdak, voedsel en medische zorg.

Stichting Vluchteling werkt aan onderdak, noodopvang, psychologische ondersteuning en traumazorg. Doordat we al jarenlang actief zijn in Libanon, kunnen we de noodhulpverlening snel opschalen.

Hulp is keihard nodig

Wij helpen Libanezen op de vlucht met onderdak, noodopvang, psychologische ondersteuning en traumazorg. Hulp is heel hard nodig. Help je mee?


Stichting Vluchteling
English
sluit