Kom naar de bijzondere documentaire Daughters of the Sun

De Jezidi-vrouwen waren jong, vaak nog kinderen, toen ze werden ontvoerd vanuit de bergen in Iraaks Koerdistan. Ze werden bruut gescheiden van hun familie, onder dwang bekeerd tot de islam en ingelijfd als seksslavinnen van IS-strijders. Inmiddels zijn veel van hen teruggekeerd in hun gemeenschap en is het de vraag of deze jonge vrouwen aan een nieuw leven kunnen beginnen. Nederlands-Koerdisch filmmaker Reber Dosky reisde af naar het centrum van de Jezidi-gemeenschap en legde hun verhalen vast.

twee Jezidi-vrouwen in de documentaire Daughters of the Sun

Kom naar de gratis docu

Ook zo benieuwd naar deze bijzondere documentaire? Graag nodigen we je uit. De documentaire is op vrijdagavond 20 september 2024 te zien in het Vredespaleis in Den Haag.  
 
Na de vertoning gaan we in gesprek met filmmaker Reber Dosky, Sarab en Fawziya (twee Jezidi-overlevenden) en met jou.

Locatie:
Vredespaleis
Carnegieplein 2
2517 KJ Den Haag

Programma van 20 september

  • 18:45 – 19:00 uur: Inloop
  • 19:15 – 20:30 uur: Inleiding en vertoning
  • 20:30 – 21:30 uur: Nagesprek
  • 21:30 – 21:40 uur: Afsluiting

Lees hier meer over het volledige programma en over de sprekers. De documentaire is Engels en Nederlands ondertiteld. Toegang is gratis. Vanwege de veiligheid schrijf je je per persoon apart in. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Conferentie

De documentaire maakt deel uit van een conferentie die onderzoekt hoe Nederland en de internationale gemeenschap de steun aan de Jezidi-gemeenschap kunnen versterken in hun streven naar herstel en gerechtigheid.

Virtual Reality ervaring komt naar het Vredespaleis
Gedurende de hele conferentie is de bekroonde VR-Experience Nobody’s Listening, aanwezig. Deze meeslepende VR-ervaring, gefilmd in Sinjar, stelt deelnemers in staat door Noord-Irak te lopen en krachtige getuigenissen van overlevenden te horen.

De conferentie wordt georganiseerd door Stichting Vluchteling, Yazidi Legal Network en Yazda.


Let op: om toegang te krijgen tot het Vredespaleis is een paspoort of identiteitskaart verplicht. Wij raden u aan om vroeg te arriveren zodat er voldoende tijd is voor de veiligheidscontroles. Alleen mensen die zich hebben aangemeld worden toegelaten.


Stichting Vluchteling
English
sluit