Stichting Vluchteling schaalt noodhulp in libanon op

Het conflict in Libanon verergert met de dag. Niet alleen het zuiden, maar ook andere delen van het land zijn getroffen. Mensen zijn massaal op de vlucht geslagen. Stichting Vluchteling is ter plekke en schaalt haar noodhulp op.

De aanvallen hebben geleid tot een onaanvaardbaar aantal slachtoffers en massale ontheemding. Zo’n 1 miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen, daarvan zijn 240.000 mensen naar Syrie gevlucht. Door het grote aantal gewonden zijn ziekenhuizen overvol. Een dramatische tol die het zorgsysteem en de psychologische gezondheid van Libanezen onder druk zet.

Stichting Vluchteling schaalt noodhulp per direct op
In Libanon werken we met lokale partner organisatie Embrace en met hulporganisatie Intersos. De afgelopen tijd hebben we al humanitaire hulp kunnen bieden in Libanon, die hulp schalen we in rap tempo op:

Noodhulppakketten en tijdelijke onderkomens
Tot nu toe hebben teams van onze partner Intersos noodhulppakketten uitgedeeld. Die distributie schalen we verder op met babypakketten (met luiers, babylotion, handdoeken etc.) en hygienepakketten (met zeep, shampoo, tandpasta, wc-papier, wasmiddel etc.) Daarnaast zorgen we ook voor schoon drinkwater, matrassen en dekens.

Met een extra bijdrage van 250.000 euro zorgen we voor bescherming en onderdak in tijdelijke onderkomens voor ontheemden die door het geweld dakloos zijn geworden. We deden dat al in Zuid-Libanon maar breiden onze hulp snel uit naar het noorden van het land.

© Marcel van der Steen


Hotline voor emotionele steun
Libanezen zijn wanhopig, de mentale impact is groot en we helpen hen bij hun enorme trauma’s en stress. Dat doen we via onze partner Embrace die in Libanon de Lifeline beheert, een noodlijn voor emotionele steun en zelfmoordpreventie. Sinds een week staat deze lijn roodgloeiend.

We houden de situatie nauwlettend in de gaten en blijven hulp bieden waar dit het hardst nodig is. We monitoren de behoeften van Syrische vluchtelingen die terugvluchten naar Syrië.

Hulp is keihard nodig

Wij helpen Libanezen op de vlucht met onderdak, noodopvang, drinkwater, hulppakketten en traumazorg. Hulp is heel hard nodig. Help je mee?

Staakt-het-vuren-nu!
Zonder snelle actie in de richting van een staakt-het-vuren zal de situatie blijven verslechtere en neemt het risico van een bredere regionale escalatie toe. Een staakt-het-vuren in nu nodig.§

Headerbeeld: Christian Tasso/Intersos


Stichting Vluchteling
English
sluit